Gecombineerde Leefstijl Interventie

Vanaf 2021 zal Fysioooo Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) gaan aanbieden met het programma Coaching op Leefstijl (CooL). Dit is een 2 jaar durend programma waarin gezonde leefstijl centraal staat.


De Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) is een twee jaar durend programma dat speciaal is ontwikkeld voor mensen met overgewicht, die willen afvallen en gemotiveerd zijn om gezonder te gaan leven. Om in aanmerking te komen voor het programma dient u een volwassene te zijn met overgewicht (BMI>25) mét en verhoogd risico op diabetes mellitus type 2 of cardiovasculaire aandoeningen óf een volwassene te zijn met obesitas (BMI>30). Om uw BMI te berekenen kunt u een kijken nemen op het voedingscentrum. De aanmelding voor het CooL-programma loopt via uw eigen huisarts of praktijkondersteuner. De huisarts kan u een verwijzing geven om te starten aan een GLI-traject, welke wordt vergoed vanuit het basis zorgpakket.


CooL is een leefstijlprogramma waarbij u twee jaar onder begeleiding aan de slag gaat om uw leefstijl te verbeteren. Dit zal bestaan uit een basisprogramma (8 maanden) en een onderhoudsprogramma (16 maanden). Het basisprogramma is opgebouwd uit een intake, gevolgd door 8 groepssessies en een eindgesprek. Tussentijds zullen er nog (minimaal) 2 individuele gesprekken plaatsvinden. Het onderhoudsprogramma heeft dezelfde elementen, echter met een grotere spreiding van de contactmomenten en meer aandacht voor gedragsbehoud. Zou u graag meer willen weten over GLI? Neem een kijkje op deze website.

Momenteel starten wij helaas geen nieuwe groepen. 

 


Programma groepsbijeenkomsten
Basisprogramma
1. Kleine aanpassingen, groot effect
2. Kom in beweging
3. Lekker eten geeft structuur
4. Slapen & ontspanning
5. Gezond leven is plannen
6. Hoe maak ik mijn acties tot een succes
7. Hoe gezond is jouw weekend?
8. Hoe blijf ik in beweging (terugvalplan)

Onderhoudsprogramma
9. Wat is je doel?
10. Voeding, waar zit je kans?
11. Beweging, waar zit je kans?
12. Je energiehuishouding
13. Timemanagement
14. Succesvolle verandering
15. Overschot aan informatie
16. Op eigen voet verder!