kaakfysiotherapie/orofaciale therapie

Veel mensen hebben klachten van aan hun kaakgewricht. Dit beïnvloed het eten en praten. Gerichte onderzoek bij de gespecialiseerde  kaakfysiotherapeut betekent dat de oorzaak helder wordt. Via gerichte oefeningen worden de gewenste verbeteringen bereikt en kan men weer genieten van een heerlijke maaltijd en een goed gesprek.

Kaakgewrichtsklachten (CMD) kunnen verschillende oorzaken hebben. Bij de behandeling van dergelijke klachten kunnen onze fysiotherapeuten geraadpleegd worden. Dit vooral om te onderzoeken of de klachten een oorzaak hebben anders dan zuiver tandheelkundig of kaakchirurgisch.

Ook kunnen de gevolgen van CMD , bijv. hoofd- en nekpijn en bewegingsstoornissen van de kaakgewrichten ( te veel of te weinig beweeglijkheid of ongecoördineerd bewegen ) met behulp van onze kaakfysiotherapie behandeld worden. Een veel voorkomend probleem bij CMD is de overmatige spierspanning van de kauwmusculatuur ( klem- en knars gewoonten).

Met behulp van specifieke ontspanningsoefeningen kunnen onze fysiotherapeuten trachten om meer "spierbewustzijn" te ontwikkelen bij de patiënt. Ook worden patiënten die een kaakgewrichtoperatie ( bijv. een arthroscopie of een onderkaak correctie) nabehandeld. Hierbij richten onze fysiotherapeuten zich vooral op verminderen van bewegingsvrees, oefeningen ter verbetering van de beweeglijkheid en het verstrekken van adviezen t.a.v. het opbouwen van de belasting.

voor verdere informatie of afspraak:tel 078-6541257

 Wilfri van Oosterbosch