Manuele therapie

In Nederland overkomt het dagelijks veel mensen. Plotseling gaat bewegen niet als vanzelfsprekend. Soms is de oorzaak onduidelijk, maar soms is de reden aan te geven. Te drukke periode, fysieke belasting, langdurige houdingen. De blokkering van een of meerdere gewrichten gekoppeld aan een pijnprikkel. Na een goede analyse door de manueel therapeut en doortastend handelen en van het doen oefeningen is het probleem vaak snel verholpen. Bewustzijn van je handelen houdt de klachten daarna meestal weg.

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van je houding en bewegingen. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.
Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Een manueel therapeut heeft na zijn opleiding fysiotherapie een vervolg opleiding manuele therapie gevolgd. Vanaf 2010 is dit een master opleiding.

Wij bieden manuele therapie aan op onze beide locaties.

Voor verdere informatie of het maken van een afspraak: 078-6541257 of: email: info@fysioooo.nl